Kapalı mekânlarda dinleyicilerin ya da öğrencilerin öğretmeni daha iyi görmesi için arkaya doğru basamak şeklinde yükselen yerlere verilen addır, amfi. Üniversiteler de daha sık karşılaşılan bir derslik türü olan amfilerde aynı anda 100’den fazla öğrenci ders dinleyebilir. Normal bir dersliğe göre oldukça büyük ve kullanışlı olan amfilerde sıralar normal okul sırasından daha fazla sayıda öğrenciyi alacak şekilde büyük ve uzundur.
Daha fazla sayıda öğrencinin ortak kullanımına sunulduğu amfi sıralarının normal okul sıralarından farklı olarak daha kapsamlı ve özellikli olması gerekir. Bu nedenle de amfi okul sıraları gibi kişiye özel olarak masalar ve sandalyeler parça parça olmaz. Tek parça halinde üretilen amfi sıralarından böylece daha fazla öğrenci istifade edebilir.
Üretiminde kullanılan maddeler bakımında da geniş seçenekleri bulunan amfi sıralarının üst kısmında mdf, sunta, laminant, werzalit gibi ahşap ürünleri kullanılır. Alt kısımda bulunan kitaplık bölümünde de isteğe bağlı olarak tel kitaplık ya da mdf kitaplık kullanılabilir. Sıradan bir okul sırası gibi olsa da amfilerin temel amacı olan daha çok öğrenciye eğitim vermek ilkesine göre hareket amfi sıralar bu özellikleriyle öğrencilerin konfor ve rahatlığından ödün vermez.
Amfi sıralar genelde yere sabitlenerek monte edilir. Bu durumda da öğrencilerin sıralara oturup kalkması yavaş ve sorunlu olabiliyor. Ancak koltukların oturak kısmının katlanabilir olmasıyla artık öğrenciler sıralara daha rahat ve kolay oturabiliyor. Koltuktan kalktıktan sonra otomatik olarak katlanan oturaklar sayesinde de darbelere ve yaralanmalara maruz kalmadan öğrenci dersini dinlemeye devam edebilir.