Alt yapı sistemlerin geçmiş yıllarda daha çok beton borular kullanılırdı. Kullanılan bu beton borularlar evlerimize kadar içme suları taşınır ve yine bu beton borular sayesinde atık suları taşınır, kanalizasyon sistemleri bu beton borulardan oluşurdu. Ancak beton boruların sert oldukları için esneme payları hiç yoktu ve aşınmaya, yıpranmaya oldukça müsaitti. Bu nedenle zaman içerisinde çok sık sorunlar yaşanmakta, alt yapı sistemleri ve su taşıma sistemleri sürekli zarar görmekte, gerekli verim ve beklenti alınamamaktaydı.
Tüm bu nedenlerden dolayı beton borular yerine artık çok daha kullanışlı, hafif, dayanıklı ve esnek borular olan PE 100 borular kullanılmaya başlandı. PE 100 borular kolay monte edilmesi, hafif olması, yer hareketlerine karşın minimum %350 maksimum %600 esneme kapasitesiyle, sızdırmaz özelliğiyle ve yer altında meydana gelebilecek her türlü aşınmalara karşı dayanıklı olduğu için son yıllarda daha çok kullanılmakta.
PE 100 boruların döşendiği alt yapıların sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için ek parçalara ihtiyaç duyulur. Pe ek parça ile döşenen alt yapı sistemleri ile borulardan su daha pürüzsüz ve kolay bir şekilde yol alırken, dirsek, çatal, T tipi ek parçalar ile dönüşler ve bağlantılar daha iyi yapılabilir.
Bağlantıların iyi bir şekilde yapılabilmesi içinde çelik geçiş denilen parçalara ihtiyaç duyulur. Çelik geçiş poliüretan boruları birbirine bağlamak için kullanılan parçalara verilen isimdir. Bu parçalar sayesine pe borular ve pe ek parça boruları birbirine daha iyi monte edilmektedir.